/raw cakes/

prema receptima Olvere Rosić /sirovahrana.rs/

intuit.crafts by luna jovanović

Presna torta sa kupinama

Kora za tortu: ¾ šolje indijskog oraha, 2/3 šolje organskog kokosovog brašna I dve kašik ekokosovog ulja, 8 mekih urmi bez koštica, 1 kašika čiste vode. Sve sastojke za koru obraditi u multipraktiku tako da masa bude kompaktna i rasporediti na tanjir kao osnovu ta tortu koristeći rasklopivu modlu (ili bez nje). Torta se može uraditi i bez kore, samo s akremom. Krem s epriprema na sledeći način: 2 šolje svežih kupina, 1 šolja sirovih indijskih oraha, 1/3 šolje šećera od cevta kokosa, 4 supene kašike soka od limuna, ¾ kašičice ekstrata od burbon vanile ili parče vanile, 1/3 šolje kokosovog ulja. Sve sastojke dodati u posudu od blendera i obraditi do kremaste structure. Ako je potrebno, dodati i dve kašike otopljenog kokosovog ulja i po želji mrvicu Stevia praha. Kada je masa krema dobro obrađena, sipati preko kore u modli i staviti u friz 4 do 6 sati da se stegne.
Recept: Olivera Rosić, autor koncepta gurmanske presne hrane.

1m

5m.jpg

2m

4m.jpg

3m

6m.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s